Апартаменти Варна - блог за имоти и апартаменти във Варна

 
Апартаменти Варна - блог за имоти и апартаменти във Варна

Глог

БЛОГ АРХИВ
«« юли 2018 »»
Пн Вт Ср Чт Пт Сб Нд
            1
2 3 4 5 6 7 8
9 10 11 12 13 14 15
16 17 18 19 20 21 22
23 24 25 26 27 28 29
30 31          Глог 15:40
« Обратно
Полезни съвети при покупката на къщи във Варна
Покупката на къщи във Варна е сериозна инвестиция, която изисква вземане на важни решения. Първата ваша стъпка трябва да бъде проучване на пазара на къщи в града – цена, местоположение, състояние на имота и други. Сайтовете на агенциите за недвижими имоти във Варна предоставят подробна информация за актуалните оферти. Съветът от роднини или приятели също може да се окаже от полза при избора на къщи в града.

Определете вашия бюджет и обмислете евентуален вариант за изтегляне на кредит, ако не ви достига определена сума. Не забравяйте да направите реалистична оценка на вашите финансови възможности, за да определите колко голяма къща може да си позволите, в коя част на Варна и с какви екстри. При калкулирането на необходимата ви сума вземете предвид таксите при покупката на къщата, разходите за застраховки и ремонти на имота, ако са необходими такива.

Бъдете реалисти, но не избързвайте с покупката на къща, която не ви допада. Разгледайте района около имота – шумните съседи или оживена улица могат да ви създадат неудобства за в бъдеще. Обърнете внимание на екстериора на къщата, нейното общо състояние, качеството и година на строителството. Проверете дали сградата е свързана към централна канализация, за да си спестите последващи разходи за пречиствателна станция към вашия имот или други генерални ремонти и подобрения.

Ако намерението ви е да закупите парцели във Варна за къща, или направо къща във Варна с цел препродажба на по-късен етап, потърсете имот, чийто потенциал не е експлоатиран докрай. Евентуалните подобрения - освежителен ремонт, дострояване на допълнителен етаж или оформяне на красива градина в двора - ще ви позволят да максимизирате печалбата си. Не се подвеждайте да заплащате големи суми над реалните пазарни цени за къща с незначителни като стойност екстри (например морално остаряло обзавеждане, малки по площ надстройки или пристройки и други).

Преценете с какво може да направите компромис – плочките в банята, подовите настилки или неподходящите мебели лесно могат да бъдат подменени. Не изпускайте изгодни оферти само заради малки детайли, които не ви допадат. Преди да станете собственици на къщи във Варна уверете се, че в градоустройствения план не се предвижда строежа на пътна артерия или сграда пред имота ви.

Задължителни за всяка сделка за покупко-продажба на недвижимо имущество са: проверката на недвижимото имущество за тежести и проверка на собствеността. Винаги се консултирайте с юридическо лице при изготвянето на на договорите и нотариалните актове, дължимите данъци и такси върху имота. Ако се възползвате от посредничеството на брокерска агенция във Варна правните съвети са неотменна част от комплексната услуга при покупка на къщи в града.
19 Септември 12, 15:40    Коментари (0)

Дир ID: 
Парола: Забравена парола
  Нов потребител

Коментари
Няма мнения, вашето ще бъде първото.
Добави коментaр 
От:
Коментар:
Въведете кода от картинката в ляво

 
0.0646