Апартаменти Варна - блог за имоти и апартаменти във Варна

 
Апартаменти Варна - блог за имоти и апартаменти във Варна

Глог

БЛОГ АРХИВ
«« юли 2018 »»
Пн Вт Ср Чт Пт Сб Нд
            1
2 3 4 5 6 7 8
9 10 11 12 13 14 15
16 17 18 19 20 21 22
23 24 25 26 27 28 29
30 31          Глог 12:21
« Обратно
Вземи в gLOG
Какво трябва да знаем преди да изберем квартира във Варна
Да си намериш квартира под наем във Варна в повечето случаи се оказва недотам лека задача, както може би изглежда отстрани.
Най-лесно и сигурно е да разчитате на приятели и познати в намирането на квартири във Варна, тъй като техните препоръки пред бъдещия наемодател могат да се окажат решаващи за наемането на жилището, което ви допада.

Апартаменти под наем във Варна, могат да се намерят чрез варненските вестници или по интернет, където има десетки портали с подобни обяви. Търсенето в интернет пространството е бързо и лесно. След като подберете няколко оферти следва тяхното оглеждане и срещи с наемодатели, чиито жилища са пръснати из големия град.
Местоположението на бъдещата ви квартира е от голямо значение. Едни от предпочитаните квартали за наемане на квартири във Варна са Чайка /заради близостта с Морската градина и плажа и уредената пътно-транспортна връзка с всички части на града/ и Левски / на пешеходно разстояние от централната градска част, близост до университети, административни сгради и пр/. По-отдалечения квартал Трошево напоследък също придоби популярност заради концентрацията на множество модерни МОЛ-ове, търговски центрове, супермаркети, близостта на автогарата.

Тъй като Варна е голям град, добре е да се помисли върху начина на придвижване, ако се концентрирате в търсенето върху по-отдалечените квартали. За сметка на по-низкия наем ви очакват разходи по градския транспорт или таксита за придвижване до центъра.
В пиковете часове това отнема доста време и нерви и въпросът е да се прецени предварително дали точно това искаме да си причиним?
От друга страна, всяко удобство си има цена – дали държим квартирата да има гледка към морето за сметка на по-малката квадратура на наетото жилище? От голямо значение ли е луксозното обзавеждане, повишаващо значително цената на квартирата за сметка на удобни мебели и най-необходими уреди от среден клас? Струва ли си заради фактори, които не биха повлияли значително на комфортното ви живеене, да плащате по-висок наем? Ако сте склонни на компромис със супер лукса, може да изберете квартира, обзаведена с най-необходимите неща за едно комфортно пребиваване. Съветваме ви да огледате внимателно санитарните възли за евентуални течове, които биха довели до по-високи сметки за вода, също така може да се обърне внимание и на дограмата – ако е подменена, това ще ви намали и сметките за отопление.
Допълнителни екстри като кабелна телевизия и интернет не са задължително условие, но биха ви улеснили, ако са налични.
Съветваме ви задължително да сключите договор за наем, ако сте се спряли на квартира, която ви допада и имате желание да я наемете. Договорът обикновено се сключва за 1 година и през този период ще пази интересите ви.
26 Юли 12, 12:21    Коментари (1)

Дир ID: 
Парола: Забравена парола
  Нов потребител

Коментари
1. iHnsGiYoj4Xq
26.06.13
18:11
An innlleigett point of view, well expressed! Thanks!
Добави коментaр 
От:
Коментар:
Въведете кода от картинката в ляво

 
0.0578